De laatste berichten

Regeren is vooruitzien, ofwel zo zou het moeten zijn: pleidooi voor jong leiderschap

De uitdagingen van vandaag worden vaak doorgegeven aan de volgende generaties zonder rekening te houden met de gevolgen voor hun toekomst. De beslissingen die nu genomen worden door de huidige leiders in de overheid en het bedrijfsleven, zullen diepgaande effecten hebben op de kwaliteit van leven van onze kinderen en kleinkinderen. Toch lijkt de huidige generatie leiders vaak vast te houden aan verouderde ideeën en methoden, waardoor echte vooruitgang stagneert.

Lees verder »

Zie hier onze brief die Pieter en Dilan helaas niet geschreven hebben

Tot op het laatste moment was het spannend of we een kabinet zouden krijgen met een partij die stelselmatig hele groepen van onze samenleving wegzet én met een partij die als tool door een marketingbureau in de markt is gezet. Omtzigt en Yeşilgöz waren die eendenkooi ingekropen en eenmaal binnen kregen ze het idee dat ze niet meer uit konden. Geluk Centraal heeft een brief geschreven waarmee die twee alsnog het rechte pad hadden kunnen kiezen, zonder gezichtsverlies, maar vooral omwille van het landsbelang.

Lees verder »

Hallo politici, als je er vermoedelijk kanker van krijgt, waarom dan geen verbod op landbouwgif?

Fruitbomen staan in hun bloesem. Dé tijd van het jaar om stuifmeel op de stamper te krijgen zodat we straks appels en peren eten kunnen. Dat is werk voor insecten. Maar die worden doodgespoten door agro-industriële boeren.

Lees verder »

Pasen: gevoelens van geluk, verbondenheid en hoop op verandering

Als één van de belangrijkste christelijke feestdagen markeert Pasen niet alleen de herdenking van de opstanding van Jezus Christus, maar draagt het ook diepe symbolische betekenissen die resoneren met de hedendaagse samenleving. Het verhaal van Pasen weerspiegelt universele thema’s van hoop, vernieuwing en verlossing, die relevant blijven te midden van de uitdagingen van de hedendaagse wereld.

Lees verder »

Pieter, kunnen we praten?

Pieter Omtzigt staat aan de vooravond van meewerken aan een kabinet met een voor racisme veroordeelde persoon die zijn partij leidt als een dictator. Je zult het maar op je geweten willen hebben…

Lees verder »

Verjaardagskaart: politie Arnhem toont ware dienstbaarheid

Onze redactie ontvangt regelmatig hartverwarmende verhalen van geluk uit de samenleving. Soms komen deze verhalen spontaan binnen, andere keren houden we actief onze oren en ogen open om bijzondere momenten te ontdekken. Vlak voor het weekend willen we graag een recent geluksverhaal delen dat onze redactie heeft bereikt en dat ons hart verwarmde.

Lees verder »

Samen sterk: Geluk Centraal viert op ‘Dag van het Geluk’ twee jaar fundamenteel anders denken

De internationale ‘Dag van het Geluk’ is in het leven geroepen door de Verenigde Naties in 2012, symboliseert een wereldwijde erkenning van het belang van geluk en welzijn in het menselijk leven. Nederland, een land dat vaak hoog scoort op geluksschalen, stond ook dit jaar weer in de top 10 van het World Happiness Report. Maar initiatiefnemer Wim-Heerke Spronk begrijpt dat geluk meer is dan alleen een statistiek; het is een fundamenteel recht dat voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Lees verder »

Een kabinet waar iedere Nederlander zich in kan vinden

Waarom maken we geen kabinet dat recht doet aan de verkiezingsuitslag en dat in opdracht van de gekozen Tweede Kamer functioneert, zoals het in onze democratie bedoeld is? Je moet er wel even het machtsdenken voor achterwege laten, dat wel. Maar dat moet je eigenlijk altijd achterwege laten.

Lees verder »

Het onverwachte vertrek van Pieter Omtzigt: Een roep om sterke en dienende leiders

Het onverwachte vertrek van Pieter Omtzigt heeft mij en velen verbaasd en teleurgesteld achtergelaten. Omtzigt stond bekend als een volksvertegenwoordiger met een voorbeeldfunctie, maar zijn abrupte vertrek van de formatietafel roept vragen op over leiderschap en integriteit in de politiek. Wat mij betreft kan hij beter helemaal thuisblijven, de reden doet er namelijk al helemaal niet meer toe. Het gaat hier fundamenteel om ongepast gedrag.

Lees verder »

The Pig Story vertelt helemaal niet ‘het ware verhaal’

“Het Ware Verhaal over de varkenshouderij in Nederland is een ander verhaal dan wat de media ons dagelijks voorschotelt” zegt The Pig Story, een product van ReMarkAble dat ook BBB oprichtte. Maar hún ware verhaal, daar klopt niks van!

Lees verder »

Slachterij en glastuinbouw zijn pijnlijk resultaat van ons economisch model waar de man op de straat niks beter van wordt

De president van De Nederlandsche Bank wil van slachterijen en glastuinbouw af. Waar bemoeit Klaas Knot zich mee! Hij heeft wel groot gelijk dat we met die waardeloze economie moeten stoppen. Maar zijn argument dat de lasten niet langer tegen de baten opwegen is geld gedreven en dát is pas waardeloos.

Lees verder »

Mia Nijland: Home sweet home, hoeveel tranen moeten we nog filmen om dit serieus te nemen?

Een zonnig winters weekeinde, ik heb vrij en kan doen en laten wat ik wil. Eerst maar eens even lekker poetsen in huis. Ik denk aan de Pointeruitzending van afgelopen donderdag waar voor de zoveelste keer was te zien hoe we de verkeerde weg zijn ingeslagen in de zorg voor kinderen met een beperking en hun gezin. Het laat me niet los. Poetsen helpt me om te resetten, maar het moet ook niet zomaar wegglijden. Een stem in mijn hoofd zegt: “Relax! Veranderen is een proces en dat duurt nu eenmaal lang, dat weet je toch.” Ja dat weet ik al jaren, maar verdergaan op een doodlopende weg is een doodlopend proces. Omzien naar elkaar doe je niet door een doodlopend traject te negeren.

Lees verder »

Onze thema's

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.