Boodschap van Thorvald de Graaf (22) aan de 8 Miljardste: Jij kan er zijn voor anderen!

Binnenkort wordt de 8 miljardste wereldburger geboren. Jan Willem de Graaf schreef hem of haar enkele weken geleden een welkomstbrief en riep anderen, waaronder zijn zoon Thorvald, op om dat ook te doen. Bij Geluk Centraal zijn we graag de postbode voor die brieven.

Interessant? Deel het artikel

Foto: Thorvald de Graaf
Foto: Thorvald de Graaf

Hallo daar!

Welkom op ons kleine wereldje. Ons kleine, kwetsbare, verwarrende, mooie wereldje. Wat een tijd word je in geboren zeg! Mijn brief aan jou is niet per se een ‘feel-good’ verhaal, maar het is ook niet een voorgeschreven verhaal van verdriet.

Jij bent uniek; dat vind ik het allerbelangrijkste om te noemen. Je bent niet uniek omdat je een bepaalde intrinsieke waarde hebt door je nummertje, zoals mijn vader schreef, nummer 8. Nee, jij bent uniek omdat je hier bent, en omdat jij iets heel bijzonders kan. Wat jij kan is niet iets wat andere mensen niet kunnen, maar wel iets wat iedereen meer zou kunnen doen, en tegelijkertijd al zoveel doet; jij kan er zijn voor anderen.

Ik zal er geen doekjes om winden: het gaat niet goed. We zijn iets vergeten, of proberen iets op te vullen, met oneindige consumptie, en grote bedrijven zetten alles op alles om altijd maar te groeien, voor ‘vooruitgang’. Maar jij, kleine, kwetsbare, verwarde jij, hebt een kans, en om jou die kans te verzekeren moeten ook wij die kans nemen.

Mensen zeggen vaak dat verandering bij jezelf begint, maar wij zitten ook in anderen, dus om te zorgen dat wij, wij allemaal, het beter kunnen doen beginnen we bij onszelf en anderen. Want geen enkele actie staat op zichzelf: besluit jij om een patroon te verbreken, iets beter te doen voor mens, milieu, en dier, dan zien anderen dat weer. We denken vaak over kettingreacties als een keten aan gebeurtenissen die uit de hand lopen, maar ik zie dat anders; laten we positief op elkaar aftekenen.

Tegen iedereen om jou heen zeg ik: kijk eens naar de wereld, en kijk naar wat je wel kan doen. Voor de 8 miljardste mens, en, misschien daarom juist wel, ook voor jezelf.

Lieve nummer 8, ik gun jou een betere wereld, en ik gun jou ook dat jij anderen een betere wereld gunt. Laten we samen elke stap zetten die we kunnen. En uh, mocht je een keer in de knoop zitten, of de volgende stap niet meer zien, trek dan ook aan de bel; wij zijn er voor je. Ik stel voor dat we er ook allemaal zijn voor de 7.999.999.999 mensen die er al zijn.

 

Heb jij ook een boodschap voor de 8 miljardste wereldburger? Stuur dan een brief (samen met een goede foto van jezelf) naar mijnbriefaan@de8miljardste.nl. Lees alle ingezonden brieven op de8miljardste.nl.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden.
Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *