Geluk Centraal Podcast: De eerste is vandaag opgenomen

Geluk Centraal, het platform dat zich inzet voor een fundamentele systeemverandering waarbij geluk centraal staat, bestaat nu een jaar. En bij een volwassen communicatie platform kan een podcast kanaal niet ontbreken. Geluk Centraal heeft vandaag de eerste podcast opgenomen bij Saxion University of Applied Science, waarin het belang van de verbinding tussen wetenschap en de samenleving centraal stond.

Interessant? Deel het artikel

Foto: WHS MEDIA
Foto: WHS MEDIA

In deze eerste podcast ging onze host, Rudi Bartels, in gesprek met initiatiefnemer en bestuursvoorzitter Wim-Heerke Spronk, mede-oprichter Harrie Kiekebosch en professor Brain &Technology Jan-Willem de Graaf. Het was een zeer interessante podcast waarin de noodzaak van een fundamentele systeemverandering werd besproken, om de huidige problematiek en uitdagingen niet langer door te schuiven naar de volgende generaties.

De Graaf zet zich in om de wetenschap te interesseren om de kar te gaan trekken van de denktanks op de diverse thema’s en stelt terecht dat er veel niet goed gaat in ons land, maar omarmt het gedachtegoed van Geluk Centraal om het systeem sterk te vereenvoudigen door geluk centraal te gaan zetten. Door de verschillende uitdagingen tot het fundament af te pellen, kunnen we tot het gewenste resultaat komen.

Volgens Spronk is het noodzakelijk dat we werken aan een fundamentele systeemverandering die gaat voorzien in bestaanszekerheid, gelijkheid en een gezonde samenleving. We mogen de huidige problematiek niet langer doorschuiven naar de volgende generaties.

En de bepaalde tijd dat we hier op aarde zijn, heeft iedereen het recht op een gelukkig leven. Daarvoor hebben we de plicht om, als een goede astronaut, netjes met onze aarde om te gaan en deze vooral ook goed door te geven aan de volgende generaties.

In de podcasts zal Geluk Centraal, naast de website, de komende tijd de diverse thema’s uitdiepen. Bartels zal vooruitdenkers, wetenschappers en betrokken burgers aan de tand voelen om zo de denkrichtingen en visies verder uit te diepen.

Binnenkort is ook deze eerste podcast via onze kanalen op de verschillende streamingdiensten en YouTube te beluisteren en te bekijken. Hou Geluk Centraal dus goed in de gaten en denk mee! En vooral, laten we samen aan de slag gaan om onze wereld een betere plek te maken voor iedereen.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden.
Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

2 gedachten over “Geluk Centraal Podcast: De eerste is vandaag opgenomen”

  1. Avatar
    Ruud Steltenpool

    Het voorbeeld van Harrie aangaande roken vind ik wel een mooie, aangezien het over gedrag gaat.
    Eerst weet men niet beter, dan komt er langzaam en smal meer kennis, dan gaat het wringen met het onderwerp en onderling, dan lijkt er een tijdje niets te veranderen, dan gaat men in de breedte zich afvragen waar dat ‘gezeur’ ‘opeens’ vandaan komt en nog wat verder zijn er ‘opeens’ een paar flinke veranderingen, de omslag en daarna dooft het langzaam uit.
    Er zijn nog veel meer van dat soort maatschappelijke kansen tot brede verbetering, zelfs voor het meest fundamentele; levenslucht of gewoon ademen, waarop de politiek ‘niet bepaald voortvarend te werk gaat’, zie bijvoorbeeld dit betoog van 5 minuten: https://channel.royalcast.com/borne/#!/borne/20231128_3?start=397390

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *