‘Het leven is geen generale repetitie’ binnenkort als boek in de schappen

Wim-Heerke Spronk, initiatiefnemer van Geluk Centraal, kondigt boek aan over denkrichtingen en denkwijzen. Het boek en het platform gelukcentraal.nl vormen samen de basis om Nederland weer een stevig fundament te geven waarbij welvaartsdenken wordt vervangen door welzijnsdenken.

Interessant? Deel het artikel

foto van de cover van het boek
foto: WHS MEDIA

‘Anders denken is vooral anders doen’ is een lijfspreuk van Wim-Heerke Spronk, naast ondernemer ook de initiatiefnemer en oprichter van Geluk Centraal. Net als veel Nederlanders kijkt hij met een verbaasde blik naar Nederland en wat er van dit geweldige land op dit moment terecht is gekomen. Maar met zijn lijfspreuk in gedachten blijft het niet bij die verbazing. Samen met een club vooruitdenkers ging Spronk aan de slag om een update voor Nederland te bedenken én vorm te geven. “Als je vindt dat er wat moet veranderen, dan moet je vooral dingen anders gaan doen, het leven is immers geen generale repetitie.”

En daarmee is ook direct de titel van het boek dat binnenkort uitkomt uitgelegd. Wim-Heerke Spronk: “Ik zie samen met anderen dat er veel dingen niet meer kloppen. Het fundament onder ons gave land staat op instorten. Het vertrouwen in de politiek is op een historisch dieptepunt, bestuurders en overheden rennen van de ene naar de andere crisis en polarisatie lijkt wel een verdienmodel te zijn geworden. En tijd om nog wat dingen uit proberen om het tij te keren die is er al lang niet meer. We moeten nú handelen.”

Spronk zocht en vond een aantal mensen om zich heen dat met hem mee wilde denken over hoe het anders kan en moet.  Zij kwamen al snel tot de conclusie dat – als je dingen echt wil veranderen – je dan steeds helemaal terug moet naar het fundament. Stel de juiste fundamentele vragen, dan pas krijg je de juiste antwoorden/oplossingen.

Platform gelukcentraal.nl

Die vragen en oplossingen zijn op dit moment al terug te vinden in de artikelen die Wim-Heerke  – samen met de ‘vooruitdenkers’ zoals hij ze graag noemt – publiceert op gelukcentraal.nl. Ieder vanuit hun eigen expertise schreven en schrijven Mia Nijland, Harrie Kiekebosch en Martin van der Hooft mee aan de verzameling verhalen op dat platform. De pijlers op dat platform – en daarmee de vier belangrijkste denkrichtingen van Geluk Centraal – zijn Gezondheid, Gelijkheid, Groen en Gedrag. Het platform wordt ondertussen steeds vaker gevonden, artikelen worden volop gedeeld. Naast de vaste kern leveren ondertussen diverse schrijvers, bestuurders, wetenschappers en betrokken burgers en ondernemers eigen bijdragen voor Geluk Centraal.

[tekst gaat verder onder de foto] 

foto van de website
Foto: Geluk Centraal


Boekvorm

Spronk: “Naast het platform Geluk Centraal, voelde ik ook de behoefte om in een boek onze manier van werken uit te leggen. Het moet een handboek worden over hoe we ons land weer liever, eerlijker, gezonder en groener kunnen kleuren. Dat lukt alleen als we een fundamentele systeemverandering doorvoeren. In het boek gaat het over de pijlers en over dienend leiderschap maar ook over onze denkrichtingen en denkwijzen. En hoe we die vertalen naar directe oplossingen voor veel van de huidige problemen.” Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het boek dat dan ook over niet al te lange tijd in de schappen moet liggen. De opbrengsten van het boek komen ten goede aan Geluk Centraal dat daarmee meer mogelijkheden krijgt om haar plannen om te zetten in daden.

Lid worden van vereniging Geluk Centraal

Naast het platform – en straks het boek – is er ook een Vereniging Geluk Centraal. Daar kan iedereen die een positieve bijdrage aan ons land wil leveren of mee wil denken over hoe we Nederland weer gaaf kunnen maken, lid of funder van worden. En natuurlijk krijgen de leden en de funders het boek automatisch opgestuurd. Door lid te worden ondersteun je Geluk Centraal ook bij het verder ontwikkelen en verspreiden van haar denkrichtingen.

Het leven is geen generale repetitie
Een boek over de pijlers, denkwijzen en -richtingen van Geluk Centraal.
Binnenkort in de schappen

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden.
Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

1 gedachte over “‘Het leven is geen generale repetitie’ binnenkort als boek in de schappen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *