Ivonne Sprok verwelkomt de 8 miljardste op “een aarde waar langzaam een omslag plaatsvindt”

Vandaag is de 8 miljardste wereldburger geboren. Diverse mensen schreven hem of haar een welkomstbrief. Ivonne Sprok, hoofdredacteur en uitgever van het Onkruid Magazine, hoopt dat de chaos van nu wat voorbij is als hij of zij de wereld ook daadwerkelijk intrekt.

Interessant? Deel het artikel

Foto: Ivonne Sprok
Foto: Ivonne Sprok

Daar ben je dan!

Daar ben je dan, als acht miljardste mens op deze aarde. 15 November 2022 kwam jij ter wereld. Een bijzondere week. Want eerder deze week, nog voor jouw geboorte, ontving de wetenschapper Alain Aspect de Nobelprijs voor het experimenteel bewijzen dat de echte wereld niet echt is. De fysieke werkelijkheid, de zogenaamde 3D-wereld waarin jij nu geboren bent en waar wij ons allemaal in bewegen, is een illusie of een projectie. Deze wetenschap is vanaf nu het standaard standpunt in de natuurkunde. Dit gaat voor veel verandering zorgen in de wereld waarin wij nu leven. Voor sommige mensen kan dit verwarrend zijn. Niet voor jou. Voor jou is het geen abracadabra.

Vanaf vandaag gaat jouw leven van start. Wennen aan het hier op aarde zijn, je weg hierin vinden. Als je straks hebt leren lopen zul je, nog steeds met vallen en opstaan, de wereld ontdekken. Op dit moment is het een grote chaos in de wereld. Gelukkig krijg jij hiervan nu niet heel veel mee. Hoewel ik denk dat je meer meekrijgt dan wij nu in eerste instantie denken.

Langzaam maar zeker gaat er een omslag plaatsvinden hier op aarde. Een nieuwe maatschappij zal zich ontplooien. Een wereld waarin de bewoners elkaar weer écht zien. Waarin de mens weer teruggaat naar de basis. Voor veel mensen was dat even wennen, maar niet voor jou. Jij voelt je als een vis in het water. Het leven is kostbaar en dat blijft het in alle opzichten. En jij weet dit als geen ander. Maak er in ieder geval een mooie tijd van. Je hebt nog een lange weg te gaan om het beste uit jezelf en de wereld te halen. Een weg waarin je, later als je groot bent, als je kennis kunt gaan delen met iedereen die je kunt bereiken. Ga ervoor en vergeet niet van je reis te genieten.

 

De acht miljardste wereldburger is geboren! Jan Willem de Graaf schreef hem of haar enkele weken geleden al een welkomstbrief en roept anderen op om dat ook te doen. Bij Geluk Centraal zijn we graag de postbode voor die brieven. Heb jij ook een boodschap voor de acht miljardste? Stuur dan een brief (samen met een goede foto van jezelf) naar mijnbriefaan@de8miljardste.nl. Lees alle ingezonden brieven op de8miljardste.nl.

 

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden.
Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *