Jacqueline van Cadsand’s welkomstbrief aan 8 miljardste wereldburger

In 2022 wordt de 8 miljardste wereldburger geboren. Jan Willem de Graaf schreef hem of haar al vast een welkomstbrief en riep anderen op om dat ook te doen. Bij Geluk Centraal zijn we graag de postbode voor die brieven.  We nodigen je van harte uit om je aan te sluiten bij deze bijzondere briefwisseling.

Interessant? Deel het artikel

Foto: WHS Media
Foto: WHS Media

Lieve 8 miljardste baby,

Ook van mij een welkom aan jou. Jij klein, lief, kwetsbaar en onschuldig prachtig mens; welkom op onze aarde.
Als nieuw persoon, als kind van ouders die van je houden, als burger met rechten en plichten, als schoolgaand kind straks, als student nog een beetje later, als werkende burger na je studie.

Ook als je het moeilijk hebt, je worstelt met je plek in de maatschappij, als je moet vluchten, misschien, voor oorlog, voor honger, gebrek aan veiligheid, als je hulp nodig hebt omdat je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, ook dan ben je welkom hier.

Ons land, onze verzorgingsstaat, hier ben je veilig, hier zorgt ons systeem voor iedereen die hulp nodig heeft.

Ben je hier geboren, dan zal je het beter krijgen dan heel veel andere kinderen in de wereld.
Toch hoop ik voor jou, lief klein nieuw mensje, dat ons land, als je hier mag opgroeien, of als je hier je veiligheid komt zoeken, ondanks alle voordelen, de nodige vernieuwingen zal doormaken.

Ik wens voor jou een dienend leiderschap in dit land. Een leiderschap waar jij je door gehoord en daardoor geborgen zal voelen.
Een dienend leiderschap dat niet gebonden is aan partij politiek. Een dienend leiderschap dat nadenkt en doorpakt, een lange termijn visie uitdraagt dat verder gaat dat de 4 jaar waar onze partijpolitiek van vandaag de dag niet voorbij wil kijken. Simpelweg omdat dit weinig populaire maatregelen behelst en ervoor zorgt dat ‘ de partij’ zich niet populair weet en dus niet herkozen zal worden.
Een dienend leiderschap dat kijkt naar het welzijn van de burgers die hij dient, dat kijkt naar het klimaat en durft door te pakken in drastische maatregelen het klimaat te redden.

Dienend leiderschap dat ook nadenkt over Geluk als leidraad voor de burgers en daarbij tevens zijn burgers weet te wijzen en te leiden naar verantwoord gedrag, waar onze maatschappij in zijn geheel beter van wordt.
Een dienend leiderschap dat hierin het voorbeeld geeft, zonder welvaart (lees kapitalisme) boven alle waarden en normen binnen onze maatschappij te stellen.

Wees welkom, pak de hand van je moeder, je vader…die van je houdt, voor je zorgt en je leidt naar een gelukkige toekomst.

Jacqueline van Cadsand is Case-manager in de zorg.

Foto: WHS MEDIA

 

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden.
Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *