Leef vanuit oerkracht: Nu te koop bij de plaatselijke boekhandels in Nederland

Vanaf vandaag ligt het vernieuwde Onkruid Magazine in de winkels. Naast een mooi column van Agnes Heethaar over 't Natuurlijk Huus vertelt initiatiefnemer en bestuursvoorzitter Wim-Heerke Spronk over waarom de vooruitdenkers van Geluk Centraal gelijkheid tussen arm en rijk belangrijk vinden voor een inclusieve en gezonde samenleving.

Interessant? Deel het artikel

Foto: WHS MEDIA
Foto: WHS MEDIA

Bijna een jaar geleden deelde Spronk zijn visie al in diverse media over waarom hij een fundamentele systeemverandering noodzakelijk acht. En zo ook nu in Onkruid Magazine. Helaas moeten we concluderen dat zijn ideeën niet minder relevant zijn geworden. De kloof tussen arm en rijk wordt in ons land met de dag voelbaarder. Het is de hoogste tijd om te denken aan manieren om het huidige systeem te verbeteren en om te werken aan een samenleving waar iedereen dezelfde kansen heeft en waar de talenten van iedereen worden gezien en gewaardeerd.

Foto: Onkruid Magazine

Daarnaast pleit Geluk Centraal bijvoorbeeld voor een eerlijkere belasting op inkomen, ongeacht waar het vandaan komt. Het gelijk belasten van inkomen, ook wel flat tax genoemd, maakt het belastingstelsel eenvoudiger en begrijpelijker voor iedereen. Het betekent dat dezelfde belastingregels gelden voor iedereen, ongeacht hun bron van inkomen.

Kortom er is noodzaak om van het traditionele welvaartsdenken af te stappen en te focussen op welzijn en geluk wordt met de dag voelbaarder.

Wim-Heerke Spronk: “Ik geloof dat het nieuwe fundament voor onze samenleving rondom dienend leiderschap moet worden gebouwd, uitgevoerd door autoriteiten die koersen op geluk voor mens en samenleving. Hierbij gaat het om gelijke kansen, gezondheid en een groene omgeving, en het is belangrijk dat mensen omzien naar elkaar en betrokken zijn bij hun eigen omgeving. Het idee van een basisinkomen en minimale bestaanszekerheid voor iedereen is een belangrijk aspect om gelijke kansen te creëren.”

Samen met de vooruitdenkers, wetenschappers en betrokken burgers van Geluk Centraal moedigt Spronk mensen aan om zelf verantwoordelijkheid te nemen en niet af te wachten, omdat het leven geen generale repetitie is. En dat is daarmee ook direct de titel van zijn boek dat gaat over de noodzaak om van het traditionele welvaartsdenken af te stappen en te focussen op welzijn en geluk.

foto van de cover van het boek
Foto: WHS MEDIA

Wil je meer lezen over geluk, natuur en leven vanuit oerkracht? Het vernieuwde Onkruid Magazine is te koop bij de plaatselijke boekhandels in Nederland (Bruna, Primera, AKO, Readshop) of is online te bestellen op onkruid.nl.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden.
Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *