Michel Porro wil er nu nog wel alles aan doen de 8-miljardste wereldburger goed te ontvangen

In november wordt de 8-miljardste wereldburger geboren. Geluk Centraal heet die welkom en vraagt mensen hem of haar een brief te schrijven. Michel Porro gééft de 8-miljardste geen advies, hij vráágt een advies.

Interessant? Deel het artikel

michel porro

Door Michel Porro
(Co-auteur van de klimaatalmanak)

Lieve 8 miljardste medebewoner. Welkom!

Zoals je ziet is het hier aardig druk en best gezellig. Er is van alles te doen. Afhankelijk van waar je bent geboren kun je meteen gaan genieten van al het fraais dat je ouders hebben geholpen te maken. Of zul je je eerste jaren wat uitdagender gaan vinden als je op een plek woont waar al die luxe niet vanzelfsprekend is.  Hoe dan ook, heb ik er veel vertrouwen in dat je je draai zult vinden.

Ik heb één vraag voor je. En omdat je zo lief naar me lacht en alles geweldig vindt, stel ik deze maar. In de hoop dat je blik mij inspireert om als antwoord te gaan gebruiken om in actie te komen. Want weet je, in alle oprechtheid, ik heb hard geholpen om er een behoorlijk zootje van te maken. Mijn hele leven consumeer ik erop los, rij rond in een auto, vlieg de halve wereld over en het lijkt of aan alle weelde geen eind kan komen. Er zijn allemaal deskundigen die zeggen dat het de verkeerde kant opgaat. En tegelijk zijn er mensen die dat weer allemaal ontkennen. Ik zit er een beetje mee in mijn maag. Jij bent nu net geboren en ik weet niet goed wat ik jou moet zeggen over 10 of 20 jaar. Als jij aan het grote echte leven gaat beginnen

Stel nu eens dat jij een volwassen geest zou hebben. Dus niet een gemiddeld baby-, peuter-, kleuter-, kind-, puber- of zelfs volwassenen brein. En dat je niet bent afgeleid door waar de meesten van ons zijn afgeleid. En dat je niet in zak en as zit omdat het allemaal te bedreigend is. En dat je je goed hebt ingelezen over hoe het werkelijk in elkaar steekt. En dat je niet afgaat op wat je vrienden of ontkenners je zeggen.

Stel dat allemaal eens voor. En jij kunt mij nu, op je eerste glorieuze dag ronduit zeggen wat ik moet doen. Zodat jij straks ook nog lucht hebt en niet hoeft te vechten voor eten, drinkwater en droge voeten. Wat zou jouw antwoord zijn? Zeg het me en ik ga het vanaf vandaag doen, zoveel mogelijk. Geen uitstel meer.

Dank je wel voor je advies en ik wens je oprecht een prachtig leven vol leerzame momenten, plezier en geluk.

Boven deze brief zie een plaatje van mij toen ik een maandje of 3 oud was… Mijn ouders hadden het beste met mij voor, maar konden mij toch niet goed uitleggen hoe ik goed voor de aarde moest gaan zorgen. Hopelijk kun jij dat wel.

PS: Ik nodig Brian de Mello, hoofdredacteur van The Optimist NL, uit om ook een brief aan de 8-miljardste wereldburger te schrijven.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden.
Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *