Regelzucht in de zorg: Stop met de systeemwereld en stap over naar de leefwereld. Luister nu naar de Geluk Centraal Podcast met Mia Nijland

In deze podcast van Geluk Centraal, de nieuwe beweging die zich inzet voor een fundamentele systeemverandering om geluk centraal te stellen, gaat podcast host Rudi Bartels in gesprek met mede-oprichter en Orthopedagoog Mia Nijland over 'het systeemmoeras' in de zorg.

Interessant? Deel het artikel

Foto: WHS MEDIA
Foto: WHS MEDIA

De wereld is een ingewikkelde systeemwereld geworden. Als je ergens aan een. radertje draait, heeft dat gevolgen op hel veel andere plekken in dat systeem. Om dat te beheren en beheersen bedenken we een karrenvracht aan regels. Maar daar wordt het systeem alleen maar ingewikkelder van.

Vooruitdenker en mede-oprichter Mia Nijland heeft ervaring met een heel ander dan een systeemwereld. De leefwereld! Als je terug gaat naar het fundament, gaat het er om gewoon de mogelijkheid te hebben goed te leven, binnen de kaders die je daarvoor hebt.

Maar in de zorg leven we in systemen met labeltjes, regelzucht en financiële controle. Iedereen in de zorg, of je er nu werkt of er behoefte aan hebt, weet inmiddels dat je daarmee in het zorgmoeras terecht komt. Mia bepleit te stoppen met de systeemwereld en over te stappen op de leefwereld.

Vanaf vandaag is deze podcast via ons kanaal Geluk Centraal Podcast op verschillende streamingdiensten te beluisteren. Wij roepen iedereen op om mee te denken en samen aan de slag te gaan om van onze wereld een betere plek te maken. Houd Geluk Centraal dus goed in de gaten, volg onze podcast en sociale media en doe mee! Samen werken we zo aan een gelukkige toekomst voor de huidige en toekomstige generaties.

 

Met dank aan Podcast-TV (productie), Rudi Bartels (podcast host Geluk Centraal) en Kasper Kooij (voice-over, bekend van NPO Radio 2 en de Top2000).

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden.
Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *