Meer berichten

Verjaardagskaart: politie Arnhem toont ware dienstbaarheid

Onze redactie ontvangt regelmatig hartverwarmende verhalen van geluk uit de samenleving. Soms komen deze verhalen spontaan binnen, andere keren houden we actief onze oren en ogen open om bijzondere momenten te ontdekken. Vlak voor het weekend willen we graag een recent geluksverhaal delen dat onze redactie heeft bereikt en dat ons hart verwarmde.

Lees verder »

Kees Klomp: Geluk nastreven is een universele menselijke bezigheid

Wij mensen willen allemaal gelukkig zijn. Hoe verschillend we als mensen ook mogen zijn, we delen hetzelfde geluksstreven. Geluk speelt dan ook de hoofdrol in Betekeniseconomie. De inrichting van de economie is expliciet een middel om zo maximaal mogelijk menselijk geluk te veroorzaken. Dat betekent dus dat economie wat mij betreft een expliciet existentiële aangelegenheid is.

Lees verder »

Jaap van Deurzen: Pasen & Passanten

Jaap van Deurzen: Mensen komen. Mensen gaan. Blond en ik houden vanachter de geraniums het wel en wee van onze Weesper stadsgenoten nauwkeurig in de gaten. Zo zitten we tijdens de ochtendkoffie te mijmeren over het feit dat we Pipo al een eeuwigheid niet meer hebben gezien. We vragen ons af of hij is gaan hemelen?

Lees verder »

Geluk Centraal Podcast is live! Check nu de eerste aflevering

In de eerste podcast van Geluk Centraal, de nieuwe beweging die zich inzet voor een fundamentele systeemverandering om geluk centraal te stellen, gaat podcast host Rudi Bartels in gesprek met initiatiefnemer en bestuursvoorzitter Wim-Heerke Spronk, mede-oprichter Harrie Kiekebosch en professor Brain & Technology Jan-Willem de Graaf.

Lees verder »

Geluk Centraal Podcast: De eerste is vandaag opgenomen

Geluk Centraal, het platform dat zich inzet voor een fundamentele systeemverandering waarbij geluk centraal staat, bestaat nu een jaar. En bij een volwassen communicatie platform kan een podcast kanaal niet ontbreken. Geluk Centraal heeft vandaag de eerste podcast opgenomen bij Saxion University of Applied Science, waarin het belang van de verbinding tussen wetenschap en de samenleving centraal stond.

Lees verder »

20 maart, de internationale dag van het geluk. Vereniging Geluk Centraal bestaat vandaag één jaar!

Initiatiefnemer en bestuursvoorzitter Wim-Heerke Spronk: “Vandaag 20 maart, de internationale dag van het geluk. Het was precies één jaar geleden de perfecte dag om samen met persvoorlichter Harrie Kiekebosch en secretaris Mia Nijland vereniging Geluk Centraal aan te kondigen met als doel welzijn en geluk centraal te gaan stellen en samen met vooruitdenkers, wetenschappers en betrokken burgers op zoek te gaan naar een nieuw fundament voor onze samenleving. Niet langer mopperen over hoe het is, maar bedenken hoe het kan… en doen!”

Lees verder »

Recensie: ‘Het goede leven’, het is nooit te laat om gelukkig te zijn

Je wordt gelukkig van goede relaties, niet van een goede carrière. Dat is wel zo’n beetje de belangrijkste les die je kunt trekken uit het langstlopende wetenschappelijke onderzoek naar geluk.

Lees verder »

Lieve Gabriël, van harte welkom in onze wereld!

Mia Nijland heeft een belangrijke tip voor de acht miljjardste: “Gabriël, Gabriëlle of Gabrie, als ik jou was, hield ik mijn ogen nog lekker een poosje dicht. Het leven is leuk hoor, maar sommige dingen zijn echt niet om aan te zien.”

Lees verder »

Laurie Mabelis: Dag acht miljardste wereldbewoner!

Lees hieronder de boodschap aan de acht miljardste wereldbewoner van de 25 jarige enthousiasteling Laurie Mabelis die al reizend als ‘Public Speaking Coach’ impactmakers helpt hun verhaal duidelijk en boeiend over te brengen. Wat wil jij meegeven aan de toekomstige generatie?

Lees verder »

Rudi Bartels: De 8 miljardste, dat ben jij!

Binnenkort wordt de 8 miljardste wereldburger geboren. Jan Willem de Graaf schreef hem of haar enkele weken geleden een welkomstbrief en riep anderen op om dat ook te doen. Bij Geluk Centraal zijn we graag de postbode voor die brieven. we ontvingen ook een brief van Rudi Bartels, naar zijn eigen zeggen ‘een vakidioot’ die graag de verbinding zoekt met mensen en bedrijven die het verschil durven te maken.

Lees verder »

Boodschap van Thorvald de Graaf (22) aan de 8 Miljardste: Jij kan er zijn voor anderen!

Binnenkort wordt de 8 miljardste wereldburger geboren. Jan Willem de Graaf schreef hem of haar enkele weken geleden een welkomstbrief en riep anderen, waaronder zijn zoon Thorvald, op om dat ook te doen. Bij Geluk Centraal zijn we graag de postbode voor die brieven.

Lees verder »

Roland van der Vorst: Doelen en dromen

“Hoe houd je hoop in tijden van onzekerheid? Moet je blijven dromen, of juist heel realistisch zijn en accepteren dat het misschien niet de goede kant opgaat?”

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief zodat we je geregeld op de hoogte kunnen houden. Wat zouden we het leuk vinden als je ons ook een mail stuurt met waar jij gelukkig van wordt.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.